Furnes Jernstøperi AS

| Uthusvegen 8, N-2335 Stange, Norway

Tlf: +47 62 53 83 00 | E-post: post@furnes-as.no

Kristiansand kommune viser frem livet under bakken
Publisert: mandag 09. desember 2019

Fredag 29. november la Kristiansand Kommune glasslokk på tre kummer i Markens gate, slik at innbyggerne kan få et innblikk i det hittil bortgjemte kretsløpet under bakken.

kr3.sand3

Kristiansand kommune har i en lengre periode opplevd at folk stopper opp og kikker når de arbeider i kummene. Dermed ble tanken om å vise frem hva som skjer under byens hovedgate satt ut i livet.

Lederen og faglederen for vann- og avløpsavdelingen i ingeniørvesenet, Odd Yngvar Lian og Kjell Einar Liane, tok kontakt med bedrifter som kunne hjelpe med å lage glasslokk som er solide nok til å tåle både brøytebiler og lastebiler. Furnes Jernstøperi AS stod for jobben med å gjøre kumlokkene klare, og Glassmester1 Kristiansand satte inn glasset.

Igjennom de tre fargesatte kumlokkene fra Furnes Jernstøperi AS kan folk få et innblikk i det hittil bortgjemte kretsløpet under bakken. Hvert av kumlokkene viser frem forskjellige aspekter ved VA-nettet. Igjennom det ene lokket kan det betraktes rennende kloakk i ett åpent rør, og regnvann og brukt vann fra hus i et annet. I det lukkede røret renner rent vann på vei hjem til innbyggerne.

Fargede kumlokk 2

Foto: Kristiansand kommune / Svein Tybakken


Skrevet av: