Furnes Jernstøperi AS

| Uthusvegen 8, N-2335 Stange, Norway

Tlf: +47 62 53 83 00 | E-post: post@furnes-as.no

Avduking av Bekkalokket
Publisert: fredag 24. januar 2020

Regnvær er en naturlig del av Bergen, noe som også er representert ved regndråper i jubileumslokket. Så at avdukingen ble gjennomført i et kraftig regnskyll var kanskje de rette kulissene.

Furnes Jernstøperi AS ble i 2018 kontaktet av Einar Høgmo, markedsansvarlig i Bergen kommune – om vi kunne lage ett nytt logo lokk til Bergens 950 års jubileum.
Det kunne vi og resultatet av dette ble torsdag 23.01.2020 avduket i Bergen sentrum, med ordfører Marte Mjøs Persen og fagdirektør i vann- og avløpsetaten, Magnar Sekse i spissen.

IMG 7188

Kumlokk blir i Bergen kalt Bekkalokk, fra gammelt av lokk over bekk, og er den dag i dag ett ord som brukes av nær sagt alle.
Som ordfører Persen sa, «hvorfor noen velger å kalle det kumlokk, må gudene vite «

Jubileumslokket skal symbolisere regn, noe Bergen har mer enn nok av og senkningen i mønsteret skal kunne samle regndråper.

Det nye lokket er produsert hos Furnes Jernstøperi AS høsten 2019 og levert Bergen kommune like før jul 2019. Det første lokket ble altså lagt ut like ved statuen av Ludvig Holberg i ett skikkelig Bergens regnvær, der også folkemusiker Silje Solberg sang en nykomponert Bekkalokk-lokk, basert på Bergens verdensberømte Nystemten

Saken er også omtalt i BA

Se avdukingen og hør lokken (via Bergen kommune) 


Skrevet av: