Furnes Jernstøperi AS

| Uthusvegen 8, N-2335 Stange, Norway

Tlf: +47 62 53 83 00 | E-post: post@furnes-as.no

Vi lanserer returordning av brukt gategods
Publisert: mandag 27. mai 2024

Vi kan med stolthet kunngjøre at vi nå legger til rette for resirkulering av brukt gategods.

Miljø og bærekraft har alltid vært kjerneområder for Furnes, og nå tar vi det et skritt lengre ved å etablere en returordning av brukt gategods. Som en del av en langsiktig innsats for å ta større miljøansvar og øke graden av gjenvinning ønsker vi å utvide produsentansvaret vårt ytterligere.

Furnes har i lang tid gjennomført investeringer og tilpasninger som gjør at vi i dag har bransjens laveste CO2-utslipp på gategods i Norden. Men vi mener at vi alltid kan forbedre oss, og lansering av denne returordningen er nok et steg på veien. Etter hvert som returordningen vil komme ordentlig i gang, så vil dette påvirke EPD-ene vi har på egenproduserte produkter. Vi har allerede gode EPD-er, nå vil de bli enda bedre.

Kunder og forhandlere kan nå returnere brukt gategods (rammer, lokk, rister etc.) til oss. For å sikre at det totale miljøavtrykket ikke blir for stort, har vi foreløpig en grense på ca. 50 mil som det vil lønne seg å transportere brukt gategods innen.

Returnert gategods vil først gjennomgå en renseprosess, hvor pakninger og støpt gods separeres. De brukte pakningene i polyuretan vil bli returnert til vårt søsterselskap i Danmark, AVK Plast, hvor de vil resirkuleres. Det støpte godset vil sammen med annet skrapmetall smeltes på nytt, før det vil bli støpt til nye kvalitetsprodukter her på Furnes. Asfaltrester og ev andre materialer som ikke skal resirkuleres vil bli tatt hånd om på korrekt måte.

Ytterligere info og skjema for å benytte ordningen, finner du her.


Skrevet av: ASK