Om FURNES

fabrikk_2012

Furnes Jernstøperi AS ble etablert i 1958 i Brumunddal og flyttet til Stange kommune i 1967. I 1997 ble bedriften fusjonert med Hamjern til Furnes-Hamjern SCC as, og het det til bedriften tok tilbake det gamle navnet i 2014 etter en fisjon med Hamjern i 2011.

Furnes Jernstøperi AS og datterselskapet i Danmark, Randers Jernstøberi AS eies 100% av konsernet Øyhovden Invest as. 

Øyhoven Invest as eier også i Hamjern AS, Øyhovden Trading AS, Hamjern Bil Gruppen, Munck Gruppen, og eiendom. Konsernet omsetter for ca. kr. 700 mill. og har ca. 285 ansatte.

Furnes Jernstøperi AS har i dag ca.80 ansatte med en omsetning på ca. 170 millioner. Bedriften har ca.55 % eksportandel hovedsakelig til Skandinavia, men jobber også mot det Tyske marked. 

Støperiet er bygger rundt en Heinrich Wagner Sinto formelinje. Linjen har stor kapasitet og har kassemålene 1000x1000x300/200. Smeltingen foregår på to 6 tonns elektriske smelteovner og støpningen skjer fra en støpeautomat. 

FURNES har et moderne laboratorium med spektrograf. Vi har en aktiv produktutvikling og modellene freses ut i fra 3D-CAD underlag i eget modellverksted. Produksjonsanlegget blir kontinuerlig oppdatert og vedlikeholdt.

Registrert varemerke
Våre tradisjoner for kumlokk, rammer, rister og andre støpteprodukter går helt tilbake til 1897. Furnes Jernstøperi AS fremstiller i dag alle typer jernstøpegods og er en av Nordens største gategodsprodusenter under varemerket FURNES®.
FURNES_png
Absolutt kvalitet
Konsernets visjon er absolutt kvalitet. Kvalitetsbegrepet er med det utvidet til å omfatte kvalitet på alle nivåer i våre virksomheter. Det betyr for eksempel kvalitet på salg, produksjon, innkjøp, produktutvikling og relasjoner internt mellom våre ansatte samt i vårt forhold til våre forretningsforbindelser.
   
LongLife
PREMIUM
REGULAR
BASIC
TEMPORARY